fredag 15 maj 2009

Zlatan är värd 99 miljoner kronor per år!

Lyssnar nu på hur min man irriterar sig över hur Zlatan försöker bli övertalad av Barcelona att bli spanjor. Varför han är irriterad? Summan Zlatan lockas med är 99 miljoner kronor per år som årslön. Jag kan hänga med i hans irritation. Samtidigt förvånas jag över hur en klubb, inget bolag. Ja, du läste rätt - en klubb har lyckats få ihop ekonomin! Utan att behöva bilda bolag.
Min man fortsätter irritera sig över Zlatans lön. Jag frågar om han inte är värd 99 miljoner i lön? (jag älskar att trigga min kärlek) "INGEN är värd 99 miljoner per år - det är löjliga summor" Vet du vad? Jag är håller inte med.
Så här tänker jag. Zlatan har skapat sitt varumärke, han har tränat när andra har prioriterat annat, han har omringat sig med "rätt" människor - kort och gott - han har öppnat ett bolag där han är produkten - är det så himla fult?! Skattar han inget för sina miljoner?! Jo, det gör han. Konsumerar inte Zlatan? Jo, det gör han! När i hela friden ska vi våga riva de socialistiska väggarna och börja primera människor som vågar och vill sata?

Jag är så förbannat trött på både Jante och socialismens fyrkantiga låda som alla ska vara i. Förlåt... inte alla och inte jämt. Vi gör ju våra val utifrån var jag står i verkligheten. Så förbannat märkligt!

En god vän sa till mig en gång; "ingen kan bli bäst om inte alla har samma förutsättningar" Denna vän har tävlat på världsnivå i sin idrottsgren - en individualist (ej att blanda ihop med egoist)
Fundera på det citatet en gång till, "ingen kan bli bäst om inte alla har samma förutsättningar" Jag vet hur jag tolkar det ...

Vi har även kommit på det kapitalistiska systemet... men det tar vi en annan gång *ler*

Nu ska jag åka på begraving - min mans mormor OCH hennes son - helt märkligt. De dog bara med några dagars mellanrum....men men, nu ska vi åka och symboliskt säga tack och hej för den tid vi fick tillsammans. Jag tror det blir en fin minnesstund.

//Rebecka

2 kommentarer:

  1. Skattar verkligen Zlatan i Sverige? Då måste han ju förlora 75% av sin inkomst? Bara lite konstigt då han kunde lätt bosätta sig i ett annat land och bara förlora 20-30% av inkomsten.

    SvaraRadera
  2. zlatan har så mycket lön och annan folk har inte bröd att äta det er inte normalt mer i värden
    de som har så mycket moste hjälpa folk jag fattar inte hur de gör jag er besviken när jag läser den

    SvaraRadera