måndag 4 maj 2009

Politik är politik

Jag går idag igång på en blogg från Johan Staël von Holstein. Inte för att han har fel utan för att mycket han säger är så himla rätt! Mr. Holstein entusiasmerar och engagerar på många sätt. Han trycker också på knappar där jag får fundera om han verkligen har så himla rätt. Johan höjer entreprenören till skyarna och där är jag villig att hålla med. Jag håller även med om att alla människor inte är goda, inte entreprenören heller. Johan citerar sin mentor Jan Stenbeck:
” Som varje sann kapitalist och entreprenör vill jag riva ner alla monopol och som varje sann kapitalist och entreprenör vill jag bygga mina egna”.

Och det är nu min hjärna kommer igång. Jag tror att det bor en entreprenör och liberal i varje hjärt, men den får inte utvecklas. Politiken ska uppmuntra entreprenören så han/hon vill/kan anställa de som vill vara anställda. Politiken ska därefter se till att det finns en bra social verkligehet, tillgänglig för alla, där den lägsta nivån är mycket högre än den privata sektorn.

Alla vill jobba - debatten hos Ekdal om att 80-talisten är lat tror jag är ett påhitt-däremot är den tyst. Precis som 60- och 70-talisterna. Vi är "så glada över att vi får vara med i den socialistiska lådan" vi gnäller gärna på caféer och på jobbet, men hinna med att aktivera oss i annant än i våra barn, arbeten och ev. fritidsaktiviteter finns inte. Socialdemokratin har lyckats och ingen säger nått! Själv blir jag vansinnig!

Därför väljer jag att kandidera till 2010 - och jag börjar min liberala kamp till att vi invånare ska få tillbaka den representativa demokratin och få tillbaka vårt ansvar som individer över våra egna liv. Varje människa har rätt att bestämma över sig själv och försörja sig själv, men Socialdemokraterna har verkligen lyckats få oss tysta. Vi accepterar i för många lägen att det är samhället som bestämmer spelreglerna, det tycker jag är fel.

Det är dags att lära om. Politik ska vara politik, politiken måste möta verkligheten, verkligheten är du och jag. Individansvar är något vi ska vara stolta över, politiker ska se till att vi blir så goda vi kan under vår process här på jorden. É ni mä?!

Ha en härlig tisdag - själv ska jag till Strandgatan 2 och lyssna på vad entreprenörer och hungriga kommuninvånare behöver.

//Rebecka

1 kommentar:

  1. Men du och jag, verkligheten, måste också förhålla oss till den delen som är verklig men inte vi. Därmed måste man ifrågasätta liberalismen. Skall någon annans verklighet få inskränka på din ohemmat? Nej. därför måste de regleras. Därför måsta vi återinföra etikens och moralens betydelse i sammhället. Därför måste vi lära oss att ta ansvar och till skillnad mot både socialdemokrater och liberalers lära oss att respektera andras kunnande och hårda arbete. Därmed måste vi återinföra en modern konservatism.

    SvaraRadera